Hogyan irányítsuk a szimulátorokat kedvenc RC távirányítónkkal 3. rész

Mi tehetünk PWM és serial vevő esetén

Az elmúlt pár hétben sok kérdést kaptam azzal kapcsolatban, hogy mit lehet tenni, ha csak PWM / serial vevőnk van, de nem akarunk PPM vevőt venni?

Felettébb egyszerű és olcsó megoldás (kb. 6$), egy PWM - > PPM konverter. Az alábbi konverter bal oldalához csatlakoztatjuk a vevőnk, a jobb oldalon meg kijön a szép PPM jel, amit az előző posztok alapján lehet bekötni.

Amennyiben serial vevőnk SBUS protokollt használ, érdekes lehetne ez a konverter. Mode 3-ban az SBUS jelet alakítja PWM és PPM jellé. Ez utóbbit pedig a már ismert módon köthetjük PC-re.

És miért a feltételes mód? A linkelt serial konverter 14 dolcsi, azonban az iRangeX nemrég piacra dobott egy joystick emulátort, ami PWM és PPM mellett akár serialt is fogad kb. tíz dollárért. FlySky tulajoknak jó hír, hogy támogatja az iBUS-t, azaz a FlySky soros protokollját is. Ha minden igaz, ez a kütyü fölöslegessé teszi a hangkártyával való bűvészkedést. Elég feltelepíteni a szükséges drivert, csatlakoztatni egy tetszőleges vevőt és készen is vagyunk.

Ha viszont van tíz dollárunk és egy FlySky távirányítónk egyből vehetünk egy PPM vevőt, például a jól ismert FS-iA6B-t és némi pöcsölés után elfelejthetjük a fenti konvertereket.

20161201_115553.jpg