Hogyan szabaduljunk meg kedvenc szimulátor dugaszunk vezetékétől

Hogyan irányítsuk a szimulátorokat kedvenc RC távirányítónkkal 6. rész

A hétvégén sajna sok melóm volt, így nem nagyon jutott időm építgetésre, pedig lenne mit! A TS100-at viszont használni kellett, ha már egyszer megvettem, így úgy döntöttem, hogy a vezetékes 22 in 1 joystick dugaszom drótnélkülivé varázsolom.

img_20180204_001416.jpg

Mint tudjuk az RC szimulátorokhoz használt joystick dugaszok a táv PPM jelét fogadják. Mi ad még nekünk PPM jelet? Bizony, szinte minden RC vevő!

Komolyan mondom, nem értem, miért nekem kell írni erről, hisz a joystick dugasz tervezőinek csak egy szervó foglalatot kéne rátákolni a nyomtatott áramkörre, és bármilyen vevő ráköthető lenne. Mindegy, nekik piaci rés, nekem olvasottság! :D

Hogy valami formája is legyen a műnek, először egy késsel óvatosan felnyitottam a műanyag burkolatot.

img_20180203_213944-collage.jpg

Felülről nézve a bal első USB láb a +5V, az utolsó pedig a föld. A dugasz alaplapján viszont azt vettem észre, hogy bizony az áramkör tervezője az USB árnyékolására tekintett földként, és ezt kötötte a távból érkező jack dugasz földjéhez is, így én is erre kötöttem a vevőm földjét. A PPM jelet a jack anya végéhez forrasztottam, és készen is voltam.

img_20180203_223240-collage.jpg

Vagyis majdnem. Az USB dugasz alját kifúrtam, majd a vevő vezetékére egy csomót kötöttem, mert nem túl jó ötlet egy vezetéket a forrasztásnál rángatni. Ezt megakadályozandó került fel a csomó. És ennyi, övöm és bódottá vagyon.

img_20180203_225447-collage_1.jpg

Rákötöttem a leggagyibb PPM képes vevőmet és némi kalibráció után már csapattam is Lifotoffban. :)

img_20180204_001518.jpg

A fenti kép ne tévesszen meg senkit. A  gagyi vevőhöz adott JST-SH dugaszban átcseréltem a vezetékeket, mert a gyári, agyament kiosztásban a piros volt a jel, sárga a föld a fekete meg a +5V.

Amennyiben Flysky távod van, ez a listám segít PPM képes vevőt találni. Ne feledd, hogy alul át lehet kattintani!

Ha tetszett a bejegyzés dobj egy lájkot YouTubeon vagy Facebookon! Köszi!