Régi Cleanflight configurator használata és stick commandok

mert a régi jó dolgokból nem maradt már semmi!

A napokban jött ki a CleanFlight 2.0-ás verziója, aminek nem sokan örültek, köztük én sem.

img_20170417_170856.jpg

Az ólomverebet ugyanis éppen sikerült úgy bekonfigolni, hogy úgy ment, ahogy én akartam, szinte olvasta a gondolataim, csak sajnos kiszakadt az akkukábel. Nem estem kétségbe, szétszedtem a gépet, visszaforrasztottam, összeraktam. Kalibrálnám a gyorsulásmérőt a PC-n, erre ez fogad:

anyadat_azt.jpg

Mivel csak fél órám maradt sötétedésig, így hangosan tudtára adtam a világnak, hogy a sunyiban inkompatibilissé frissülő programok készítői mit és hányszor csinálhatnak a közeli családtagjaikkal.

Stick commandok bevetése

Miután ez megvolt, eszembe jutott, hogy bizony a gyorsulásmérőt a távirányítóról is lehet kalibrálni a távirányító pöckeinek húzogatásával, ún. "stick command"-okkal, ami még a MultiWii-ből maradtak vissza. Mode2-nél ezek állnak rendelkezésünkre:

Cleanflight stick commandok, forrás: github.com

Tehát csatlakoztattam az akkut a kopterhoz és kivízszinteztem. A FlySky i6 távomon a bal pöcköt a bal felső sarokba húztam, míg a jobb pöckött egyenesen lefelé. A kopter csippant, így jelezve, hogy megtörtént a kalibráció, én pedig boldog vala, hogy még napfényben meg tudtam röptetni a kis méregzsákot.

Régi Cleanflight configurator használata

Kezdtek kiégni a 0820-as 2s motorok és a pontosabb irányításért kicsit feljebb akartam tenni a yaw expo-t, viszont eszem ágában sem volt a még problémás CF  2.0-ra váltani. Szerencsére megleltem a megoldást, és most megosztom veletek.

Először is a github megfelelő szegletéből töltsük le a nekünk tetsző régi Cleanflight configuratort zip fájlját. Nekem a v1.2.4 volt a legszimpatikusabb. Ezt csomagoljuk ki valahová a gépünkön.

Ezután Indítsuk el a Chrome-ot és a három pöttyre kattintva válasszuk ki a More tools-t, abban pedig az Extensions-t.

tools.jpg

Pipáljuk ki a Develeoper mode-ot majd kattintsunk a Load unpacked extension...-re

load_unpack_ext.jpg

Most be kell tallózni a kicsomagolt régi CleanFlight Configurator mappáját.

load_unpack_ext_2.jpg

Ha jól csináltuk, megjelenik a kiegészítők között a régi, esetünkben az 1.2.4-es Cleanflight Configurator. Most már csak elég a Lanch-ra kattintani és elindul a régi Cleanflight.

old_cf_working.jpg

Ahogy látjátok, én még a régebbi, 1.14.2-es verziót használom az ólomvereben ami hibátlanul teszi a dolgát, így marad is.

Amennyiben tetszett az írás, lájkolj facebookon vagy youtubeon. ;)